HISTÒRIES DE L’ESQUITX

El viatge d’una gota d’aigua de la Vall d’en Bas a la Moixina.

Institución: Tosca, serveis ambientals d’educació i turisme

Autores: Anna Ros, Octavi Bonet, Llorenç Planagumà i Xavier Béjar

Ilustrado por Nia Schamuells

Cuento ilustrado del recorrido que realiza una gota de agua desde que llueve hasta que se infiltra por los materiales geológicos de la ciudad de Olot y abastece los parajes de la Moixina. 

TIENES MÁS ABAJO EL LINK DE DESCARGA

IDIOMA: Catalán.

RESUMEN:

Els paratges de la Moixina es troben en el terme municipal d’Olot i formen part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

És una zona considerada de gran valor geològic al situar-se sobre una antiga colada de lava que provocà un llac de barratge a la Vall d’en Bas i en conseqüència es va crear un sistema d’aqüífers subterranis que afloren en aquesta zona.

A nivell botànic la Moixina és un ecosistema de gran valor. Està constituïda per la roureda de roure pènol, un arbre amb poca presència a Catalunya, i per una catifa de plantes pròpiament medioeuropees també força rares al territori. Alhora presenta una comunitat faunística de gran interès amb una llista llarga d’espècies protegides, algunes d’elles poc freqüents a Catalunya , i tot això formant un mosaic de bosc, vorades, recs i fonts amb un ús social important per part de la població local i els visitants. 

Pàgina interior del conte

Al llarg d’aquest viatge acompanyaràs a l’Esquitx, una gota d’aigua de pluja que ens ajudarà a descobrir les principals problemàtiques amb les que es troba a l’hora de creuar els aqüífers, i com es poden superar en un indret molt freqüentat per la seva bellesa i els seus valors ecosistèmics.

pàgina interior del conte

Puedes descargarlo AQUÍ